



Το Rombauer Vineyards ιδρύθηκε το 1980 από τους Koerner και Joan Rombauer και έχει
αποκτήσει φήμη για την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών από την περιοχή Napa Valley,
καθώς και από άλλες γνωστές περιοχές της Καλιφόρνιας, όπως η Sonoma County, οι Sierra
Foothills και οι Santa Lucia Highlands.
Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινά το 1972, όταν οι Koerner και Joan Rombauer μετακόμισαν
στην κοιλάδα Napa, αναζητώντας μια αγροτική κοινότητα. Το 1980 ίδρυσαν το οινοποιείο
τους και το 1984 κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους κρασιά. Από τότε, το οινοποιείο έχει επεκταθεί σημαντικά, αποκτώντας αμπελώνες σε διάφορες περιοχές της Καλιφόρνιας, ενώ συνεχίζει να παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας που αντικατοπτρίζουν την αγάπη τους για το κρασί.
Η καλλιέργεια γίνεται με απόλυτο σεβασμό και προσοχή προς τη γη, καθώς πιστεύουν οτι η προσεκτική διαχείριση των αμπελώνων είναι καθοριστική για την παραγωγή κρασιών υψηλότερης ποιότητας και χαρακτήρα. Κάθε τμήμα του αμπελώνα διαχειρίζεται με προσοχή στη λεπτομέρεια που περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως οι εναέριες φωτογραφίες NDVI (Δείκτης Κανονικοποιημένης Διαφοράς Βλάστησης), καθώς και την παραδοσιακή επιτόπια παρακολούθηση. Αυτή η προσέγγιση της μικροκαλλιέργειας καθοδηγεί όλο τον σχεδιασμό και τις πρακτικές του αμπελώνα.

Το εμβληματικό Chardonnay της Καλιφόρνια! Το 1990 ήταν η χρονιά που το οινοποιείο Rombauer παρήγαγε το πρώτο Chardonnay από την περιοχή Carneros, όπου ο κόλπος San Pablo συναντά το νότιο άκρο των κοιλάδων Napa και Sonoma. Το δροσερό κλίμα και τα ιδιαίτερα εδάφη αυτής της περιοχής προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για αυτό το χαρακτηριστικό Carneros Chardonnay. Τα σταφύλια πιέζονται απαλά, ενώ ο καρπός είναι ακόμα δροσερός. Ο χυμός αντλείται σε δεξαμενή για να καθιζήσει εν ψυχρώ όλη τη νύχτα πριν μεταγγιστεί σε βαρέλι για την αλκοολική και μηλογαλακτική ζύμωση. Οι οινολάσπες αναδεύονταν κάθε 7-10 ημέρες για να δώσουν στο κρασί πλούσιες γεύσεις και κρεμώδη υφή. Αρώματα ώριμου ροδάκινου και πεπονιού αναδύονται στη μύτη, μαζί με νότες εσπεριδοειδών. Αυτά συνεχίζονται στον ουρανίσκο, όπου συναντούν γεύσεις κρεμώδους βανίλιας και βουτυρένιες νύξεις, καταλήγοντας σε μια μακρά και παρατεταμένη επίγευση. Η χαρακτηριστική οξύτητά του είναι παρούσα σε κάθε γουλιάς.

Το χαρακτηρίζουν ως το λαμπερό αστέρι του οινοποιείου και όχι άδικα, μιας και αυτό το Merlot από τα νότια μέρη της Napa Valley είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Φέρτε στο νου σας καθαρά, έντονα φρούτα σε μύτη και στόμα, μεταξένιες τανίνες και ζωηρή οξύτητα. Αν το δοκιμάσετε το σίγουρο είναι οτι θα το αγαπήσετε! Προέρχεται από 82% Merlot, 12% Cabernet Sauvignon και 6% Petit Verdot, ενώ μετά τη ζύμωση παραμένει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 16 μήνες, το 35% των οποίων είναι καινούργια. Λαμπερό στην όψη, με γοητευτικό πορφυρό χρώμα. Εκφραστικά αρώματα πλούσιων μαύρων φρούτων και κασίς, συναντούν νότες βανίλιας στη μύτη. Στο στόμα πυκνό και πολυεπίπεδο, με γεύσεις κόκκινου δαμάσκηνου, βατόμουρου και μπαχαρικών. Οι λεπτές, απαλές τανίνες του, πλαισιώνονται διακριτικά από μια ζωηρή οξύτητα και εντυπωσιάζει με την μακριά του επίγευση.

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές ερυθρό κρασί του Rombauer. Pλούσιο, τολμηρό και ισορροπημένο, έτοιμο να σαγηνεύσει όλες τις αισθήσεις. Λαμπερό και γοητευτικό, μαγνητίζει τα βλέμματα με το πορφυρό του χρώμα. Στη μύτη κυριαρχούν έντονα αρώματα από μύρτιλο, βατόμουρο και μαύρο δαμάσκηνο, που συνυπάρχουν αρμονικά με νότες από γαρίφαλο και βανίλια. Τα στοιχεία της μύτης ακολουθούν και στον ουρανίσκο, όπου συμπληρώνονται με διακριτικά στοιχεία ροδιού, dragon fruit και ώριμες φρουτώδεις γεύσεις, ίχνη από κόκκινο πιπέρι και αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού. Γεμάτο στο στόμα, με απαλή υφή, λεπτές τανίνες και μια ευχάριστη οξύτητα που το απογειώνει. Μακριά ευχάριστη επίγευση.

Ένα εκλεπτυσμένο παράδειγμα Cabernet Sauvignon από τη Napa Valley, αυτό το τολμηρό και καλοδομημένο ερυθρό κρασί, ήταν το πρώτο που παρήγαγε το οινοποιείο Rombauer το 1980. Προέρχεται από 90% Cabernet, 6% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot και παρέμεινε σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18 μήνες. Ώριμα αρώματα κόκκινων σμέουρων και κόκκινου φραγκοστάφυλου αναμειγνύονται στη μύτη με νότες μέντας και αποξηραμένων αρωματικών βοτάνων, συνθέτοντας το εκφραστικό προφίλ του. Στρογγυλό στο στόμα και γεμάτο, με νότες μαύρου φραγκοστάφυλου, creme de cassis και μπαχαρικών να συμπληρώνουν τα αρώματα της μύτης. Το πυκνό του σώμα, πλαισιώνεται από υψηλή οξύτητα και καταλήγει σε μια εξαιρετική, παρατεταμένη επίγευση που εντυπωσιάζει.