



Το Castello di Verrazzano βρίσκεται στο Chianti Classico της Τοσκάνης και έχει ιστορία που
ξεκινά από τον 7ο αιώνα. Ήταν η πατρική εστία του Giovanni da Verrazzano, του εξερευνητή
που πρώτος έφτασε στον κόλπο της Νέας Υόρκης το 1524.
Μετά το 1819, το κάστρο πέρασε στην οικογένεια Ridolfi, ενώ το 1958 αγοράστηκε από την
οικογένεια Cappellini. Οι Cappellini το αναστήλωσαν και αναβίωσαν την παραγωγή κρασιού,
βάζοντας τις βάσεις και για τον αγροτουρισμό.
Παραμένοντας αμετάβλητο εντός των ορίων του για πάνω από 1000 χρόνια, το κτήμα των 230 στρεμμάτων διαθέτει 52 εκτάρια αμπελώνων σε υψόμετρο μεταξύ 260 και 420 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, σε πετρώδες έδαφος πλούσιο σε ασβεστόλιθο.
Οι αμπελώνες ανανεώνονται περιοδικά σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που διατηρεί τον μέσο όρο ηλικίας των φυτών γύρω στα 12 χρόνια. Οι εξαιρετικές κλιματικές συνθήκες των αμπελώνων, σε συνδυασμό με τις βελτιωμένες τεχνικές καλλιέργειας που στοχεύουν στην καλύτερη φυτοϋγειονομική κατάσταση των φυτών και την περιορισμένη παραγωγή ανά εκτάριο, επιτρέπουν την παραγωγή εκλεκτών κρασιών, που χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη έκφραση του συνδυασμού terroir και ποικιλίας αμπέλου.
Χάρη στη θέση του κάστρου στο κέντρο της ιδιοκτησίας, τα σταφύλια φτάνουν στο κελάρι μέσα σε λίγα λεπτά για να πιεστούν γρήγορα και απαλά και να ξεκινήσει η ζύμωση σε μικρές ποσότητες υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία.Η παλαίωση πραγματοποιείται σε δρύινα βαρέλια από σλαβόνικη δρυ.
Τα αρχαία κελάρια χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και μέχρι και σήμερα φιλοξενούν τις καλύτερες σοδειές από το 1924!

Το Ser Chiaro προέρχεται από την περιοχή Greve in Chianti, η οποία διαθέτει ασβεστολιθικά εδάφη που προσδίδουν φρεσκάδα και ορυκτότητα στο κρασί. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ώστε τα σταφύλια να έχουν φτάσει στη βέλτιστη ωρίμανσή τους. Πραγματοποιείται ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία αποκλειστικά από τον ελεύθερης ροής μούστο, μετά από φυσική ψυχρή απολάσπωση, διατηρώντας την καθαρότητα και τα αρώματα του Pinot Blanc. Χαρακτηρίζεται από λαμπερό, κίτρινο χρώμα με καθαρά, ανθικά και φρουτώδη αρώματα. Νότες μπανάνας και ροδάκινου πρωταγωνιστούν σε μύτη και στόμα και παραμένουν μέχρι τη φρέσκια, ανάλαφρη επίγευση. Φρέσκος χαρακτήρας, με ωραία οξύτητα και ισορροπημένο σώμα.

Το Il Rosé προέρχεται από την περιοχή Greve in Chianti, η οποία χαρακτηρίζεται από ασβεστολιθικά εδάφη, ιδανικά για την ανάδειξη της φρεσκάδας και της οξύτητας του Sangiovese. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι, διασφαλίζοντας την προσεκτική επιλογή των σταφυλιών. Ο μούστος λαμβάνεται με πίεση ολόκληρων σταφυλιών, έπειτα από λίγες ώρες εκχύλισης υπό αδρανές αέριο και σε χαμηλή θερμοκρασία. Η αλκοολική ζύμωση διαρκεί περίπου 25 ημέρες στους 15-16°C και ακολουθεί παραμονή στις οινολάσπες για 2 μήνες.
Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα κρασί με λαμπερό ροζέ χρώμα και ένα άκρως εκφραστικό αρωματικό προφίλ. Νότες λουλουδιών και κόκκινων φρούτων κυριαρχούν στην μύτη, ενώ στο στόμα είναι ευχάριστο, δροσερό, με μια όμορφη μεταλλικότητα και ισορροπημένη οξύτητα.

Οι αμπελώνες βρίσκονται στo Greve in Chianti, μια περιοχή όπου στη σύσταση του εδάφους κυριαρχεί ο ασβεστόλιθος.
Η ζύμωση γίνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (26-28°C), με περίοδο εκχύλισης 6-7 ημερών και ήπια ανάδευση (fulling). Η ωρίμαση πραγματοποιείται σε μεσαίου μεγέθους ανοξείδωτες δεξαμενές για περίπου 8 μήνες, ενώ ακολουθεί τουλάχιστον 3 μήνες παλαίωση στη φιάλη.
Γοητευτικό κρασί, με λαμπερό ρουμπινί χρώμα και ιώδεις ανταύγειες. Στη μύτη εμφανίζει έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και φρέσκων λουλουδιών. Στο στόμα είναι ισορροπημένο, με αρμονική δομή, ελκυστικό και ευχάριστο.

Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες που βρίσκονται στην περιοχή του Greve in Chianti, με εδάφη πλούσια σε ασβεστόλιθο. Ο τρύγος πραγματοποιείται χειρωνακτικά και η σύνθεση περιλαμβάνει κατά 95% Sangiovese και 5%συμπληρωματικές ερυθρές ποικιλίες του κτήματος.
Πραγματοποιίται ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (έως28°C), με 15 ημέρες εκχύλιση και συχνές ανακυκλοφορίες. Η παλαίωση πραγματοποιείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, για τουλάχιστον 18 μήνες, ενώ ακολουθεί τετράμηνη παραμονή στη φιάλη.
Ένα κρασί ελκυστικό στην όψη, με λαμπερό ρουμπινί χρώμα, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων να πρωταγωνιστούν και ανθικές νότες στο υπόστρωμα. Απόλυτα ισορροπημένο στο στόμα, με πλούσιο σώμα ποτ πληυμμυρίζει αρώματα τον ουρανίσκο. Κόκκινα ώριμα φρούτα, αποξηραμένα άνθη, μπαχαρικά, νότες δρυός και βανίλιας κυριρχούν. Καλοδομημένο, με λεπτές τανίνες και φρουτώδη επίγευση.