



Το Οινοποιείο OVID Napa Valley είναι ένα μοναδικό, δυναμικό και συνεχές πείραμα στο terroir, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.349 ποδιών, σε μια απομονωμένη κορυφή στο δυτικό τμήμα του Pritchard Hill. Ο συνδυασμός των εδαφών πλούσιων σε σίδηρο, του
άφθονου ήλιου και της φυτοχλωρίδας chaparral δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για κρασιά που χαρακτηρίζονται από έντονη συγκέντρωση και μακριά επίγευση.
Το κτήμα παράγει τέσσερα βασικά κρασιά, τα οποία προέρχονται από έναν αμπελώνα 15 στρεμμάτων, καλλιεργούμενο οργανικά, με προσεκτική επιλογή υποκειμένων και κλωνικών συνδυασμών από Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot και Syrah. Κάθε χρόνο, το οινοποιείο κυκλοφορεί μια περιορισμένη σειρά πειραματικών κρασιών, προσφέροντας περαιτέρω γνώση για την "ψυχή" του κτήματος. Υπό την καθοδήγηση του οινοποιού Austin Peterson, τα κρασιά συνεχίζουν να κερδίζουν αναγνώριση για την αριστεία τους, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία. Το 2017, οι ιδρυτές του OVID συνεργάστηκαν με τον ιδιοκτήτη της Silver Oak, David Duncan, για να μοιραστούν πόρους και να διατηρήσουν τη δέσμευση του οινοποιείου στη βιωσιμότητα και την ποιότητα.

Το Hexameter, το πρώτο από τα κρασιά του οινοποιείου Ovid, που ξεκίνησε από το πρόγραμμα Experiment μετατράπηκε σε κρασί-ναυαρχίδα. Η παραγωγή του στηρίχθηκε σε μια πολύ απλή ερώτηση.. Πόσο ελκυστικό μπορεί να είναι ένα κρασί με βάση το Cabernet Franc από τη Napa Valley? Εκείνο το πρώιμο Experiment του 2005 παρήγαγε ένα ενδιαφέρον κρασί και τα επόμενα τέσσερα χρόνια τελειοποιηθήκε, αφού δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα καλύτερα αμπελοτεμάχια του αμπελώνα.
Το Hexameter είναι το ποιητικό μέτρο που χρησιμοποίησε ο Οβίδιος (εξου και το όνομα Ovid) στις Μεταμορφώσεις του και για την ακρίβεια, σε πολλά ελληνικά και ρωμαϊκά ποιήματα. Η έννοια του μέτρου έχει μεγάλη σημασία καθώς περιέχει, ζωντανεύει και οργανώνει τις πληροφορίες που περιέχονται στις λέξεις ενός ποιήματος. Μεταφερόμενο στο κρασί, ο αμπελώνας είναι η ώθηση πίσω από ένα ποίημα, και το κρασί είναι το μέτρο και η γλώσσα του. Ως εκ τούτου, το κρασί Hexameter αποκαλύπτει έναν συγκεκριμένο ρυθμό και δομή στον αμπελώνα, που εκφράζει τη σαφή και βαθιά συγγένειά του με το Cabernet Franc.
Για την παραγωγή του, πραγματοποιείται αλκοολική ζυμωση σε δεκαμενές και στη συνέχεια τα κρασιά μεταφέρονται σε δρύινα βαρέλια. Λίγους μήνες αργότερα μεταγγίζονται και αναμειγνύονται, ώστε να επιστρέψουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για μια μακρά, αργή ωρίμανση που διαρκεί 14-16 μήνες. Λαμπερό στην όψη με ελκυστικό πορφυρό χρώμα. Στην μύτη πολύπλοκο και εντυπωσιακό, αναδεικνύει νότες μαύρου κερασιού, δαμάσκηνου, λεβάντας και φασκόμηλου, που συνυπάρχουν αρμονικά με λεπτές νύξεις βιολέτας, φλούδας πορτοκαλιού και φύλλου δάφνης. Πλούσιο και συναρπαστικό στον ουρανίσκο, εκφράζει δύναμη και φινέτσα, με βελούδινες τανίνες και ένα υπέροχα ισορροπημένο βάθος, που υπόσχεται να εξελιχθεί εξαιρετικά με την πάροδο του χρόνου.
Διαθέσιμη σοδειά : 2017

Το OVID Napa Valley είναι το εμβληματικό και ομώνυμο κρασί του οινοποιείου. Με τον τρόπο που ενσαρκώνει τις εντάσεις και τις πολυπλοκότητες τόσο του αμπελώνα όσο και της φιλοσοφίας των ανθρώπων του Ovid, το κρασί εξελίσσεται όσο και αυτά.
Προέρχεται από ένα blend ποικιλιών που αλλάζει διακριτικά από χρονιά σε χρονιά, που όμως βασίζεται πάντα στο Cabernet Sauvignon, το οποίο συνδέθηκε απόλυτα, τόσο με την Napa Valley, όσο και με το ίδιο το οινοποιείο. Μικρές ποσότητες από Cabernet Franc, Merlot και Petit Verdot ολόκληρωνουν το σύνολο και χαρίζουν την απαλότητα και τη φινετσα που διακρίνονται. Πρόκειται για ένα βαθύ, αρμονικό κρασί, του οποίου οι ομορφιές και οι απολαύσεις, βρίσκονται στο βάθος, τη ζωντάνια, τη διαχρονικότητα και την πολυπλοκότητά του.
"Τα σπουδαία κρασιά δεν μπορούν ποτέ να είναι σταθερές ιδέες, καθώς αντιπροσωπεύουν τη ρευστότητα του χρόνου και της φύσης. Η εξελισσόμενη φύση αυτού του εμβληματικού κρασιού καταγράφει τις διαρκείς μεταμορφώσεις του αμπελώνα μας και αντανακλά την ανοιχτότητα στη φρέσκια σκέψη."
Για αυτό και το OVID Napa Valley είναι ένα σταθερά ισχυρό, καλοδομημένο κρασί με αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά σε όλες τις χρονιές, που ενσωματώνει επίσης την έφεση των οινοπαραγωγών του σε νέες ιδέες. Πιστεύουν ότι το να παγιωθεί κανείς σε συγκεκριμένους τρόπους ή να εξαρτάται από μια φόρμουλα σημαίνει να χάνει την επαφή με τη φύση του ίδιου του κρασιού. Με αυτή την πεποίθηση, ο στόχος της παραγωγής του OVID Napa Valley αφορά την κατανόηση αυτού του τόπου, όχι την προβολή του Cabernet Sauvignon. Το τελικό προιόν υπάρχει ως σημείο αναφοράς μεταξύ των χαρακτηριστικών του αμπελώνα, της χρονιάς και της αντίληψης του παραγωγού για το ιδανικό κρασί.
Λαμπερό και εκφραστικό προσφέρει νότες από φρέσκο μούρο, βατόμουρο, μαύρο κεράσι, πυριτόλιθο και δάφνη, οι οποίες εντυπωσιάζουν με την καθαρότητά τους. Ευρύ και γεμάτο, αυτό το κρασί χαρίζει αδιαμφισβήτητη απόλαυση και υπόσχεται να συνεχίσει να αφηγείται τη ζωντανή, αρμονική ιστορία του για τις επόμενες δεκαετίες
Διαθέσιμη σοδειά : 2017

"Η αλλαγή είναι η ουσία της ζωής και το πείραμα είναι ο τρόπος με τον οποίο μας τροφοδοτεί"
Σε αυτή την πεποίθηση στηρίχθηκε η σειρά Expiriment του οινοποιείου Ovid. Η εξαιρετικά περιορισμένη σειρά κρασιών που απαρτίζει τη σειρά Experiment διαφέρει σημαντικά από έτος σε έτος, με κάθε ένα από αυτά να αποτελεί μια ποιητική απάντηση σε μια νέα σειρά ερωτημάτων που θέτει η τέχνη της οινοποίησης. Αν και ονομάζονται αυτά τα συνεχώς μεταβαλλόμενα κρασιά Experiment, θα μπορούσαν επίσης να περιγραφούν ως «Έρευνα» ή «Εξερεύνηση». Κάθε νέο πείραμα είναι ένα μικρό κομμάτι ενός πολύ μεγαλύτερου επιτεύγματος. Κάθε ένα μας λέει και κάτι νέο τόσο για τα σταφύλια, το terroir, την οινοποίηση όσο και για το κρασί. Μόνο τα πιο συναρπαστικά πειράματα εμφιαλώνονται και διατίθενται στην αγορά. Θεωρώντας τον αμπελώνα τους, ως μια συνεχή σειρά πειραμάτων στο terroir, οι άνθρωποι του Ovid δημιουργούν μια βασική εικόνα της ακατέργαστης, ανεξερεύνητης γης, σημειώνοντας κάθε λεπτομέρεια της γεωλογίας, της όψης και της φυσικής οικολογίας. Επειδή η γεωγραφία του Pritchard Hill έχει μυριάδες εκφράσεις, η εφαρμογή των ίδιων τεχνικών με έναν γειτονικό αμπελώνα θα αποφέρει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.
Για την παραγωγή του Ν5.0 αγοράστηκε μια μικρή ποσότητα σταφυλιών από έναν γειτονικό αμπελώνα, στον οποίο θέλησαν να μελετήσουν τον προσανατολισμό των σειρών, το terroir, τα υποκείμενα και υποστηλώματα των αμπελιών. Για το 2020, εστιάσαν στην επίδραση της απογευματινής θερμοκρασίας και τη διακριτική διαφορά μεταξύ της ανατολικής και δυτικής πλευράς της Napa Valley. Για να εξερευνήσουν πλήρως αυτή τη διαφορά, συνεργάστηκαν με δύο διαφορετικούς αμπελώνες στη δυτική πλευρά για να δημιουργήσουν ένα κρασί που προέρχεται από τα δύο αυτά σημεία. Το ενδιαφέρον τους ήταν να κατανοήσουν πώς διαφέρει η έκφραση του κρασιού από αυτή που έχουν στο κτήμα OVID και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τις επιλογές τους σχετικά με τις καλλιεργητικές πρακτικές που επηρεάζουν την ανάπτυξη των σταφυλιών. Το αποτέλεσμα αυτής της εξερεύνησης είναι ένα κρασί με πολύ πλούσια γεύση, χρώμα και βάθος. Ένα κρασί με εξαιρετική πυκνότητα, χρώμα και βάθος. Τα ελαφρώς πιο δροσερά απογεύματα στη δυτική πλευρά αποδείχθηκαν καθοριστικός παράγοντας στην έκφραση του φρούτου και την ανάπτυξη δευτερογενών αρωμάτων. Από το ποτήρι αναδύονται νότες δάσους, πεύκου και μαύρων φρούτων, δημιουργώντας έναν μοναδικό χαρακτήρα που διαφοροποιείται από τις εκφράσεις του ίδιου του αμπελώνα.
Διαθέσιμη σοδειά : 2020

"Η αλλαγή είναι η ουσία της ζωής και το πείραμα είναι ο τρόπος με τον οποίο μας τροφοδοτεί"
Σε αυτή την πεποίθηση στηρίχθηκε η σειρά Expiriment του οινοποιείου Ovid. Η εξαιρετικά περιορισμένη σειρά κρασιών που απαρτίζει τη σειρά Experiment διαφέρει σημαντικά από έτος σε έτος, με κάθε ένα από αυτά να αποτελεί μια ποιητική απάντηση σε μια νέα σειρά ερωτημάτων που θέτει η τέχνη της οινοποίησης. Αν και ονομάζονται αυτά τα συνεχώς μεταβαλλόμενα κρασιά Experiment, θα μπορούσαν επίσης να περιγραφούν ως «Έρευνα» ή «Εξερεύνηση». Κάθε νέο πείραμα είναι ένα μικρό κομμάτι ενός πολύ μεγαλύτερου επιτεύγματος. Κάθε ένα μας λέει και κάτι νέο τόσο για τα σταφύλια, το terroir, την οινοποίηση όσο και για το κρασί. Μόνο τα πιο συναρπαστικά πειράματα εμφιαλώνονται και διατίθενται στην αγορά. Θεωρώντας τον αμπελώνα τους, ως μια συνεχή σειρά πειραμάτων στο terroir, οι άνθρωποι του Ovid δημιουργούν μια βασική εικόνα της ακατέργαστης, ανεξερεύνητης γης, σημειώνοντας κάθε λεπτομέρεια της γεωλογίας, της όψης και της φυσικής οικολογίας. Επειδή η γεωγραφία του Pritchard Hill έχει μυριάδες εκφράσεις, η εφαρμογή των ίδιων τεχνικών με έναν γειτονικό αμπελώνα θα αποφέρει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.
Για την παραγωγή του Ν4.9 αγοράστηκε μια μικρή ποσότητα σταφυλιών από έναν γειτονικό αμπελώνα, στον οποίο θέλησαν να μελετήσουν τον προσανατολισμό των σειρών και τη διάταξη του συστήματος υποστήριξης. Αυτή η διαφορετική προσέγγιση στην αμπελοκαλλιέργεια επέτρεψε στους ανθρώπους του Ovid να μάθουν και να βελτιώσουν ό,τι έκαναν στα δικα τους αμπέλια. Η εντυπωσιακή σοδειά του 2019 έδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα! Ο συνδυασμός Cabernet Sauvignonμε σχεδόν ίσα μέρη Petit Verdot, Cabernet Franc και Merlot δημιουργεί μια αρμονία από φρέσκο βατόμουρο, φραγκοστάφυλο και γλυκόριζα. Αρώματα σανδαλόξυλου και κερασιού ολοκληρώνουν τον εκλεπτυσμένο και απολαυστικό χαρακτήρα αυτού του μοναδικού οινικού πειράματος.
Διαθέσιμη σοδειά : 2019

"Η αλλαγή είναι η ουσία της ζωής και το πείραμα είναι ο τρόπος με τον οποίο μας τροφοδοτεί"
Σε αυτή την πεποίθηση στηρίχθηκε η σειρά Expiriment του οινοποιείου Ovid. Η εξαιρετικά περιορισμένη σειρά κρασιών που απαρτίζει τη σειρά Experiment διαφέρει σημαντικά από έτος σε έτος, με κάθε ένα από αυτά να αποτελεί μια ποιητική απάντηση σε μια νέα σειρά ερωτημάτων που θέτει η τέχνη της οινοποίησης. Αν και ονομάζονται αυτά τα συνεχώς μεταβαλλόμενα κρασιά Experiment, θα μπορούσαν επίσης να περιγραφούν ως «Έρευνα» ή «Εξερεύνηση». Κάθε νέο πείραμα είναι ένα μικρό κομμάτι ενός πολύ μεγαλύτερου επιτεύγματος. Κάθε ένα μας λέει και κάτι νέο τόσο για τα σταφύλια, το terroir, την οινοποίηση όσο και για το κρασί. Μόνο τα πιο συναρπαστικά πειράματα εμφιαλώνονται και διατίθενται στην αγορά. Θεωρώντας τον αμπελώνα τους, ως μια συνεχή σειρά πειραμάτων στο terroir, οι άνθρωποι του Ovid δημιουργούν μια βασική εικόνα της ακατέργαστης, ανεξερεύνητης γης, σημειώνοντας κάθε λεπτομέρεια της γεωλογίας, της όψης και της φυσικής οικολογίας. Επειδή η γεωγραφία του Pritchard Hill έχει μυριάδες εκφράσεις, η εφαρμογή των ίδιων τεχνικών με έναν γειτονικό αμπελώνα θα αποφέρει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.
Το Ν3.8 είναι το τρίτο κρασί της σειράς «N» ή Neighbor. Με αυτό το κρασί, θέλησαν να διερευνήσουν την επίδραση της δομής του φυλλώματος. Ο αμπελώνας που επέλεξαν χρησιμοποιεί μια δομή φυλλώματος γνωστή ως Modified California Sprawl. Οι βλαστοί αναπτύσσονται από τον κλαδί, καμπυλώνουν προς το κέντρο της σειράς και στη συνέχεια κρέμονται προς τα κάτω ή απλώνονται. Η προσδοκία τους ήταν ότι η απλωμένη στέγη, θα επέτρεπε την καλή πρόσληψη του μεσημεριανού φωτός από τους καρπούς και την καλή προστασία από τη ζέστη και τον ήλιο το απόγευμα. Παρατηρήθηκε λοιπό οτι αυτός ο τύπος φύτευσης ειχε πολύ καλα αποτελέσματα, γεγονός που φαίνεται και στο κρασί που αντανακλά την εξαιρετική ποιότητα του καρπού. Άκρως ελκυστικό στην όψη, με έντονο πορφυρό χρώμα. Αναδύει έντονες νότες από φραγκοστάφυλο, βατόμουρο, κεράσι και γήινες αποχρώσεις δάσους. Αρώματα από σπόρους κακάο, βανίλιας και σανταλόξυλου συμπληρώνουν αυτή τη πλούσια και αρωματική οινική εξερεύνηση, δημιουργώντας ένα κρασί που υπόσχεται να προσφέρει απόλαυση για πολλά χρόνια.