Με μεγάλη μας χαρά, ανακοινώνουμε την έναρξη συνεργασίας μας, με το Οινοποιείο Παπαγιαννάκος.
Το Οινοποιείο ιδρύθηκε το 1919 και βρίσκεται στην καρδιά του Αττικού αμπελώνα, μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας,
Είναι το πρώτο βιοκλιματικό και επισκέψιμο οινοποιείο στην Ελλάδα, με ειδικό σχεδιασμό και κατασκευή, το οποίο σηματοδοτεί μια καινούρια εποχή.
Στους οικογενειακούς αμπελώνες είναι φυτεμένη εδώ και 60 χρόνια η ποικιλία Σαββατιανό. Άλλωστε ο Βασίλης Παπαγιαννάκος υπήρξε πρωτοπόρος στην αναβίωση και ανάδειξη της γηγενούς αυτής ποικιλίας, καταξιώνοντας την σε διεθνές επίπεδο.
Με τιμονιέρη την 3η γενιά, το οινοποιείο ξεκίνησε την καλλιέργεια και άλλων ελληνικών αυτόχθονων ποικιλιών όπως τη Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο και το Αγιωργίτικο. Το κλίμα (ήπιοι χειμώνες και ζεστά ξηρά καλοκαίρια με τη βοήθεια της θαλάσσιας αύρας) και τα ασβεστολιθικά εδάφη της Αττικής, δημιουργούν το ιδανικό terroir για την παραγωγή φρέσκων λευκών ξηρών κρασιών με έντονη ορυκτότητα στη μύτη και έναν τέλεια ισορροπημένο ουρανίσκο.
Ο συνδυασμός γνώσης και παράδοσης ενός αιώνα, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης γκάμας κρασιών που παράγονται από το Οινοποιείο Παπαγιαννάκου, η οποία συνοδεύεται από πληθώρα βραβείων και διακρίνεται στις λίστες των καλύτερων οίνων εξαγωγής στο εξωτερικό.
Εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε το οινοποιείο, καθώς αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μυηθούν στο μαγευτικό χώρο του κρασιού. Οι εξιδεικευμένες ξεναγήσεις στο οινοποιείο και στο κελάρι, οι γευστικές δοκιμές εξαιρετικών κρασιών συνοδευόμενων από υπέροχα τοπικά εδέσματα και οι βόλτες με ποδήλατο ανάμεσα στους αμπελώνες, θα σας αφήσουν μία αξέχαστη και σίγουρα μακρά επίγευση!