



Το οινοποιείο Colli del Soligo ιδρύθηκε το 1957 από μια ομάδα 31 αμπελουργών με κοινό
πάθος για το Prosecco και αγάπη για την περιοχή τους. Με την πάροδο των ετών, έγιναν ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς για την παραγωγή κρασιού στην Ιταλία. Σήμερα, αριθμεί περίπου 600 μέλη
που καλλιεργούν συνολικά 1.200 εκτάρια αμπελώνων, παράγοντας ετησίως 15.000 τόνους
σταφυλιών. Το 85% της παραγωγής αποτελείται από την ποικιλία Glera (Prosecco), ενώ το
υπόλοιπο περιλαμβάνει ποικιλίες όπως Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot,
Raboso, Pinot Nero, Cabernet Franc και Sauvignon.
Το οινοποιείο βρίσκεται στο αμφιθέατρο των λόφων μεταξύ Conegliano και Valdobbiadene,
κατά μήκος της "Διαδρομής του Prosecco και των Κρασιών των Λόφων Conegliano-
Valdobbiadene", σε μια περιοχή που έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας
Κληρονομιάς από την UNESCO. Το οινοποιείο Soligo βρίσκεται στους πρόποδες αυτών των εκπληκτικά απότομων λόφων, μόλις 50 χιλιόμετρα από τη Βενετία και όχι μακριά από τις Δολομιτικές Άλπεις.
"Capturing the notes of the land and knowing how to bring out their value! Our wines, a reflection of our land"
Τα σταφύλια καλλιεργούνται σε αμπέλια που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της επαρχίας του Treviso, γεγονός που επιτυγχάνει μια ποικίλη και διαφοροποιημένη παραγωγή που αντιπροσωπεύει πάντα το terroir του κάθε αμπελώνα. Η καλλιέργεια ακολουθεί τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας και τα κρασιά έχουν λάβει vegan πιστοποίηση.
Η Colli del Soligo προσφέρει μια ποικιλία προϊόντων, για τα οποία έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, γεγονός που επιβεβαιώνει την ποιότητά τους.

Τα σταφύλια της ποικιλίας Pinot Grigo, καλλιεργούνται σε αμπελώνες της επαρχίας Treviso, όπου το μικροκλίμα αναδεικνύει την οξύτητα και το αρωματικό του προφίλ. Ο τρύγος γίνεται στα τέλη Αυγούστου, με ήπια πίεση των σταφυλιών. Η ζύμωση πραγματοποιείται αργά σε ανοξείδωτες δεξαμενές με επιλεγμένες ζύμες. Το κρασί που προκύπτει διαθέτει λαμπερό αχυροκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Αρώματα λευκών λουλουδιών, αχλαδιού και μήλου πλημμυρίζουν την μύτη, ενώ στο στόμα χαρακτηρίζεται από ωραία φρεσκάδα, ισορροπία και μια ευχάριστη λεμονάτη αίσθηση που διαρκεί μέχρι την επίγευση.

Μονοποικιλιακό Chardonnay, από αμπελώνες που βρίσκονται στην επαρχία του Treviso, όπου το κλίμα της περιοχής του Piave ενισχύει το στυλ και την πολυπλοκότητά του. Ο τρύγος γίνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου και ακολουθεί ήπια πίεση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για διατήρηση της φρεσκάδας.
Λαμπερό στην όψη με αχυροκίτρινο χρώμα. Εκφραστικό προφίλ με αρώματα ροδάκινου, ανανά και εσπεριδοειδών να πρωταγωνιστούν, με ωραίες ανθικές και ορυκτές νότες να το ολοκληρώνουν. Στο στόμα είναι ισορροπημένο, φρέσκο και απαλό, με τα αρώματα της μύτης να κυριαρχούν κι εδώ, μέχρι την επίγευση.

Το Pinot Nero προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες στις περιοχές Arcade, Spresiano, Ponzano Veneto, Povegliano και Villorba, όπου το κλίμα ευνοεί την ανάπτυξη του. Ο τρύγος γίνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η ζύμωση πραγματοποιείται με εκχύλιση από τους φλοιούς για 15 ημέρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει για λίγους μήνες σε βαρέλια δρυός και barriques.
Διαθέτει λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Αρώματα βατόμουρου, κόκκινου φραγκοστάφυλου και βύσσινου πτωταγωνιστούν ,με πιπεράτες και γλυκές νότες να έρχονται σε δεύτερο πλάνο. Το σύνολο απογειώνουν οι διακριτικές νότες βιολέτας που ακολουθούν και στο στόμα. Φρέσκο και κομψό, με ελαφριές τανίνες και επίγευση που πλημμυρίζει μικρά κόκκινα φρούτα των ουρανίσκο.

Τα σταφύλια της ποικιλίας Merlot, καλλιεργούνται σε επιλεγμένους αμπελώνες της επαρχίας Treviso,όπου το κλίμα επιτρέπει την πλήρη ωρίμανση των σταφυλιών.
Ο τρύγος γίνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου και η ζύμωση διαρκεί 15 ημέρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές με εκχύλιση από τους φλοιούς, ακολουθούμενη από τουλάχιστον 6 μήνες παραμονή σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ένα μέρος ωριμάζει για 5 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια.
Το κρασί διαθέτει βαθύ ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη αναδύει αρώματα κερασιού, φραγκοστάφυλου, βατόμουρου, βανίλιας, και νλυξεις λευκόυ πιπεριού στο υπόστρωμα. Φρέσκο στο στόμα, με γεμάτη γεύση, μαλακές τανίνες και καλή επίγευση με φρουτώδεις νότες.