ΤΟ BEAUJOLAIS NOUVEAU ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΑΣ!!
Όπως κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, το Beaujolais Nouveau του Georges Duboeuf γεμίζει και πάλι τα ποτήρια μας! Η κυκλοφορία του σηματοδοτεί την έναρξη της νέας οινικής χρονιάς στον κόσμο του κρασιού. Η "οινική πρωτοχρονιά" όπως θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε πλαισιώνεται με γιορτές και εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα τελευταία 67 χρόνια.
Το νεαρό αυτό κόκκινο κρασί προέρχεται από τον χειρωνακτικό τρύγο της ποικιλίας Gamay από την περιοχή Beaujolais της Νοτιοανατολικής Γαλλίας. Το κρασί πρέπει να καταναλώνεται φρέσκο, αφού το βασικά του χαρακτηριστικά είναι η ζωντάνια, η φρεσκάδα και η ένταση των αρωμάτων του. Το ποτήρι θα γεμίσει με έντονα αρώματα φράουλας και ζουμερού σταφυλιού. Η γεύση είναι φρουτώδης με ανύπαρκτες τανίνες λόγω της οινοποίησής του με την μέθοδο της αναερόβιας φυσικής ζύμωσης με παρουσία διοξειδίου του άνθρακα.
Απολαύστε το δροσερό στους 12°C, μόνο του ή και συνοδεύοντας το με ελαφριά αλλαντικά και τυριά, pizza με αλλαντικά, φρουτοσαλάτες κόκκινων φρούτων, ακόμη και με sushi.
Υπέροχη επιλογή αποτελεί και η ροζέ εκδοχή του.
Για άλλη μια φορά η συνεργασία μας με την ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ, που εισάγει στην Ελλάδα αυτό το υπέροχα φρέσκο κρασί, οδηγεί τον Έλληνα καταναλωτή στις καλύτερες επιλογές.