



Η ιστορία του Κτήματος ξεκινά το 1958, όταν ο Ευθύμιος Αποστολίδης φύτεψε τον πρώτο αμπελώνα στο Διαλεκτό Καβάλας, στις υπώρειες του Μακεδονικού Όρους Λεκάνη στα σύνορα με τον ποταμό Νέστο και την Θράκη. Λόγω των δυσκολιών της εποχής, η παραγωγή του οίνου γινόταν ερασιτεχνικά, ώσπου το 1981 ο γιος του, Ιωάννης Αποστολίδης, αναλαμβάνει δυναμικά τον αμπελώνα. Έτσι το 2003 η παραγωγή έφτασε τα 3 εκτάρια.
Μια νέα σελίδα ανοίγει όταν το 2007 ιδρύεται ένα υπερσύγχρονο επισκέψιμο οινοποιείο με έκταση 10 εκταρίων. Σύντομα η τρίτη γενιά του οινοποιείου, Βασιλική και Ευθύμιος Αποστολίδη, αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης. Το οινοποιείο ξεκίνησε με νέους, αυστηρούς και ποιοτικούς στόχους, με καινοτόμες
μεθόδους στον αμπελώνα και στο κελάρι. Σήμερα τα 16 εκτάρια των αμπελώνων της οικογένειας καλλιεργούνται βιοδυναμικά.
"Το κρασί είναι ένα άθροισμα διαφορετικών συστατικών που πρέπει να ερευνηθούν, να
ανακαλυφθούν και να συνδεθούν μεταξύ τους. Συνδεδεμένοι με τη φύση, μας προκαλεί να
προσαρμοστούμε σε αυτήν, να αναλαμβάνουμε ρίσκα για να βελτιώνουμε πάντα την
ποιότητα."
Β. & Ε. Αποστολίδη

Ένας γαστρονομικός αφρώδης οίνος, υψηλού επιπέδου, με λεπτό αφρισμό. Το λεμόνι, το λάιμ, τόσο η σάρκα όσο και η φλούδα τους κυριαρχούν. Ακολουθούν νότες μπριός, ζύμης και άρωμα ζαχαροπλαστικής. Στη γεύση, αν και Brut Nature, καταφέρνει να ισορροπήσει την οξύτητά του με το πλούσιο σώμα του Ασύρτικου.

Ένα κρασί με έντονο αρωματικό προφίλ. Στη μύτη κυριαρχούν το κεράσι, το βύσσινο και το άγριο τριαντάφυλλο. Στο στόμα το κόκκινο φρούτο συνδυάζεται με αρώματα από γαρύφαλλο, πιπέρι και γλυκόριζα. Επίγευση που επιμένει με λεπτή οξύτητα και γήινες νότες.

Ένα εντυπωσιακό Βιδιανό που ξέρει να συνδυάζει δύναμη, φρεσκάδα και οξύτητα. Πολύπλευρα αρώματα από ροδάκινο, βερίκοκο, φράπα με μικρές πινελιές περγαμόντου. Συνδυάζονται με νότες βανίλιας και μπαχαριών.

Φρέσκα αρώματα από ακτινίδιο, κεράσι και μια ελαφριά νότα μέντας. Μόλις του δοθεί ο χρόνος, βγαίνουν στην επιφάνεια χαρακτηριστικά κόκκινης πιπεριάς και ρόκας. Στον ουρανίσκο προστίθενται γεύσεις εσπεριδοειδών. Ισορροπημένη επίγευση.

Λαμπερό, ανοιχτόχρωμο ροζέ στην όψη. Στη μύτη πρωταγωνιστούν νότες από κεράσι, φράουλα και βατόμουρο. Στο στόμα τα κόκκινα φρούτα συνοδεύονται από πικάντικες και ανθικές πινελιές. Ένα κρασί με επιβλητικό χαρακτήρα και ισορροπημένη οξύτητα.

Ανοιχτό σομόν χρώμα με υπέροχα παιχνιδιάρικο κορδόνι από λεπτές φυσαλίδες. Αρωματικά έχει μια μεγάλη παλέτα από πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αρώματα, ξεκινώντας από κόκκινα φρούτα, φλούδα πορτοκαλιού και λωτό, τελειώνοντας με νότες μπριός, λεβάντας και λουλουδιών όπως η βιολέτα. Τραγανό, εύκολο και ευχάριστα γεμάτο στο στόμα, με ωραία φρουτώδη επίγευση.

Ένα κομψό Ασύρτικο με λεπτή και ζωηρή οξύτητα. Στη μύτη κυριαρχεί το περγαμόντο το πορτοκάλι, καθώς και νότες ορυκτότητας. Στον ουρανίσκο αναδεικνύονται λεπτές και πινελιές από πόμελο και λουΐζα. Ένα μαγευτικό παιχνίδι ζωντανής οξύτητας και ορυκτότητας.

ΟΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Κεχριμπαρένιο στην όψη. Διαθέτει ένα έντονο μπουκέτο με χαρακτηριστικό το άρωμα του πευκοδάσους σε συνδυασμό με αυτά του εδάφους και του πηλού, ροδάκινο, πορτοκάλι, πράσινο τσάι και γιασεμί. Υπάρχει μια πολύ ωραία ισορροπία στη γεύση, όπου οι τανίνες και η οξύτητα “δένονται” από μια πολύ νόστιμη γλυκιά αίσθηση.

Ο χαρακτήρας του είναι πολύπλοκος με βελούδινες τανίνες και αρώματα κερασιού και σταφίδας. Στη μύτη κυριαρχούν επίσης κόκκινα φρούτα, βύσσινο και φραγκοστάφυλο. Στο στόμα ζουμερό και δυναμικό με μια ιδέα από κέδρο.

Αυτή η Μαλαγουζιά διαθέτει ένα εκφραστικό αρωματικό προφίλ, με νότες πυρηνόκαρπων, γκρέιπφρουτ, γιασεμιού και μοσχοκάρυδου. Ένα κρασί με συνέπεια στη γεύση, όπου είναι όλα στρογγυλεμένα για χάρη της έντονης οξύτητας. Επιβλητικό στο στόμα, με έντονη οξύτητα και λεπτή δομή τανίνης.